A felnőtt képzés szolgálatában

 

A Contact Studio jogelődjét 1993-ban alapítottuk.

Tevékenységi körünkbe akkor elsősorban az informatika, az azonosítás-technika művelése és oktatása tartozott.

1998-tól kezdve a Contact Studio fokozatosan a felnőttképzésre szakosodott, elhagyta az egyéb tevékenységeket. A profilbővítés ezután kimondottan ezen a területen folyt.

1999-ben a cég 4 programot akkreditáltatott a pedagógus továbbképzés keretében. Ugyanebben az évben 4 programakkreditációra került sor a köztisztviselők továbbképzése területén.

2003-ban az új jogszabályoknak megfelelően, az első körben biztosítottuk cégünk intézményi akkreditációját.

Ugyancsak 2003-ban kezdtük meg az akkor egyedülálló és ma is különlegességnek számító „call center” munkatársi képzést (OKJ megnevezése: Integrált ügyfélkapcsolati asszisztens), amely speciális tematikájának köszönhetően, bátran ajánlható minden jelentős ügyfélkapcsolatot lebonyolító dolgozó részére.

2004-ben, az Észak-Magyarországi Regionális Távoktatási Központnak köszönhetően bekapcsolódtunk az „E-learning” tananyag fejlesztésébe is.

A felnőttképzés alapvetően két fő témakörben történik: informatika és idegen nyelv.

Az informatikában a képzés kimondottan gyakorlati orientáltságú, mivel a Studio korábban, a jelenlegi cégvezetés és a gyakorlati oktatók pedig most is más, informatikai piaci tevékenységet is végeznek. Így saját tapasztalatok alapján érzékelhető, hogy az egyes munkavégzésekhez milyen informatikai tudásra van szüksége a dolgozónak.

A Contact Studio évek óta jelentős szerepet vállal a munkanélküliek képzésben egész Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. (OKJ szerinti képzés, főképpen Szerencsen és Miskolcon.)

A miskolci oktató központban elsősorban magánszemélyek és vállalatok dolgozóinak az oktatása folyik. (Leggyakrabban OKJ szerinti képzés.)

A pedagógus és köztisztviselői akkreditált programok szerinti tanfolyamok indítása és lebonyolítása az ország egész területére jellemző (Észak-Magyarország, Alföld, Dunántúl).

A Contact Studio 2002-ben kezdte meg a szervezett angol és német nyelvi képzést. A kezdő és haladó csoportok hallgatói külföldi érdekeltségű vállalatok dolgozóiból és magánszemélyekből kerülnek ki.

A képzés volumenét tekintve a munkanélküliek képzése áll a vezető helyen. A legfontosabb megrendelőink a BAZ Megyei Munkaügyi Központ, valamint a szerencsi és a miskolci kirendeltsége.

Az intézmények, vállalatok dolgozóinak képzésében a legnagyobb partnereink a Magyar Posta, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőség, a Nationale Nederland Rt. És a Robert Bosch multinacionális cég.

A hazai felnőttképzés irányvonalának aktív követése érdekében, a Contact Studio a BAZ-M. Ker. és Iparkamara és a Felnőttképzők Szövetségének (FVSZ) tagja, amelyekben évek óta vezetői szerepet is vállal.

Az iskolarendszerű képzés támogatása érdekében több állandó együttműködési megállapodás jött létre általános és középiskolákkal. A Contact Studio a Bem József Általános Iskolával közösen nyolcadik éve, minden évben megrendezi a „PC-kismester” számítástechnikai és számítógépes grafikai tudáspróbát, amely az első magyar országos versennyé vált ebben a témában az általános-iskoláskorú gyerekek számára.